KrF lover oljefritt Lofoten

Publisert 25. april 2013
– Vil ikke sitte i en regjering som starter oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen, sier KrF-leder Knut Arild Hareide under partiets landsmøte.

,

KrFs landsmøte startet i dag, og oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja var noe av det som ble tatt opp.

Oljeboring i sårbare områder utenfor Lofoten, Vesteråøen og Senja er særlig krevende. Havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen er gyteområde for verdens siste store bestand av torsk, og dette området er fødestue for fire prosent av all verdens fisk. KrF vil prioritere fisk, turisme og natur framfor olje i Lofoten, Vesterlen og Senja, slo Hareide fast i landsmøtetalen. Det skriver Dagbladet .

– Det bryter med Venstres og KrFs ideologi og vår tenkning. Jeg valgte å ikke bruke ordet garantist eller garanti. Det uttrykket begynner å bli veldig tynnslitt, og jeg mener det vi må vise, er at vi har en historie: Vi gikk av på en miljøsak. Og vi valgte å stenge deler av Barentshavet ut i fra miljøhensyn da vi var i regjering, selv om Ap åpnet dette på 90-tallet. Vi sier at miljøhensyn må gå foran oljeindustriens iver, sier Hareide.

– Jeg ser ikke for meg at venstre og KrF kan sitte i en regjering der det skjer. Det er en viktig sak for oss. Selv om Venstre og KrF har stor selvtillit for tida, så er det ikke de to største partiene, totalt sett. og det som er bra for oss i den saken, er at vi har en bred allianse. Eivind Reiten går og ut og sier at det ikke er tid for å gjøre dette, så jeg opplever at vi har en bred folkelig allianse i ryggen, og vi står sterkt her. Nå skal vi være forsiktige med å tolke applausen på et landsmøte, men det var vel der jeg fikk den største Justin Bieber-følelsen, da jeg var så tydelig rundt Lofoten og Vesterålen, sier Hareide.

Siste fra forsiden

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger