Lundin flytter «Rowan Viking» til Edvard Grieg-brønn

(Foto: Damen Shiprepair & Conversion)
Publisert 17. juni 2015

Lundin skal bore en brønn i PL 338 i Nordsjøen, med tidligst oppstart denne uken; 16/1-23 S Edvard Grieg Appraisal SE.

Det er ”Rowan Viking” som skal bore avgrensningsbrønnen, og operatøren forteller Petro.no at jackupen har gjort seg ferdig i en forboringskampanje på Edvard Grieg, og at den beveger seg mot 16/1-23 S denne uken. Brønnen ligger i den nordlige del en av Nordsjøen, på ca. 108 meters vanndyp, og avstanden til land er ca. 158 km (Utsira, Rogaland).

Formålet med avgrensningsbrønnen er å bevise tilstedeværelsen av høykvalitets reservoar bergartstyper, verifisere tilstedeværelsen av det sørlige bakbassenget og dets reservoar bergartstyper, verifisere kvaliteten på konglomeratet, verifisere de gode reservoar egenskapene funnet i «deep zone» i 16/1-18, samt innhente informasjon til hjelp ved planleggingen av produksjonsbrønner i den sørøstlige delen av Edvard Grieg.

Lundin: Kan bli aktuelt å gjøre en brønntest

Brønnen planlegges boret til 2.192 meter TVD målt fra boredekk, og den skal bores tilnærmet vertikalt med mulighet for et sidesteg, avhengig av brønnresultatet. Det er ventet å finne olje av typen Luno (Edvard Grieg). En brønntest vil bli vurdert avhengig av brønnresultatene. Formålet med testen vil være å undersøke produksjonsegenskapene til de undersøkte segmentene av reservoaret.

Opprinnelig skulle brønnen spuddes i april. Operasjonen er ventet å vare i 65 dager uten sidesteg og brønntesting, mens total varighet med begge opsjoner er 123 dager.

PL 338 ble tildelt i TFO-runden i 2004. Lisensens rettighetshavere består av Lundin Norway AS (Operatør, 50 prosent*) med Wintershall AS (15 prosent), OMV (20 prosent) og Statoil (15 prosent) som partnere.

* Skal selge 30 prosent til Lime Petroleum Norge.

«Rowan Viking»

16/1-23 S Edvard Grieg Appraisal SE

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger