Lundin legger til to brønner på boreplanen

(Foto: Island Drilling)
Publisert 5. juni 2015

Lundin skal bore en letebrønn i Norskehavet, og en annen i Nordsjøen. Det forandrer også startdatoen for brønner i Neiden- og Ørnen-prospektet.

Tidligst mot slutten av oktober har Lundin planer om å bore en brønn i Lorry-prospektet i Norskehavet. Letebrønnen befinner seg i PL 700, som består av blokkene 6406/11 og 6406/12. Operatøren estimerer ressursene til omkring 61 millioner fat oljeekvivalenter (MMboe), og anslår det er 22 prosent sjanse for geologisk suksess. Målet med boringen er å teste sandsteiner av øvre jura alder (Rogn-ekvivalent), tilsvarende reservoaret i Draugen-feltet nordøst for brønnen.

Lundin er operatør i PL 700 med en eierandel på 40 prosent. Lisenspartnerne er Bayerngas Norge AS, GDF Suez E&P Norge AS og VNG Norge AS, alle med en eierandel på 20 prosent hver.

Lundin borer i Fosen-prospektet mot slutten av året

I desember satser Lundin på å bore en nordsjøbrønn i Fosen-prospektet. Dette er en letebrønn som befinner seg i PL 544, og som består av blokken 16/4. Fosen-prospektet ligger sør for Luno II-funnet på Utsirahøyden. Operatøren estimerer ressursene til omkring 77 millioner fat oljeekvivalenter (MMboe), og anslår det er 22 prosent sjanse for geologisk suksess.

Lundin er operatør i PL 544 med en eierandel på 40 prosent. Lisenspartnerne er Bayerngas Norge AS og Explora Petroleum AS, begge med en eierandel på 30 prosent hver.

Spud for barentshavbrønnen i Neiden-prospektet i PL 609, 7220/6-2, var opprinnelig satt til juli, men er nå flyttet til medio september. En letebrønn i Ørnen-prospektet, i PL 708 i Barentshavet Øst, skulle bores i november, men er nå flyttet til oktober.

«Island Innovator» som skal bore i Neiden-prospektet

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger