Mistet forskerlag til oljebransjen

Publisert 4. november 2013

Fredag startet 12 forskere fra Institutt for energiteknikk (Ife) på Kjeller jobben i det nye selskapet Restrack. Restrack selger sporingstteknologi utviklet på Kjeller gjennom 30 år til hele verdens oljemarked.,Tapet av forskerlaget er mindre dramatisk enn det kan se ut som, da Restrack er 60,1 prosent eid av Ife, og selskapet skal nå kommersialisere Ifes sporingsteknologi, skriver Romerikes Blad .

Kort forklart sprøytes patenterte kjemikalier inn i reservoarene. Kjemikaliene, som inneholder elementer sporbare gjennom Ifes teknologi blander seg med oljen, og gir operatørene et mer presist bilde av hva som skjuler seg hvor i reservoarene. Ifølge Restrack kan så mye som ti prosent av operatørenes bilder av reservoarene være feil eller misvisende, og det er her Restracks marked ligger.

Utenom Ife, eies selskapet av selskapet Resman, som leverer teknologi for overvåkning av oljereservoarer og i visse tilfeller vil selge produktet sammen med Restrack. De resterende 24,9 prosentene eies av Restracks ansatte.

– Vi beholder de som driver med teknologiutvikling, og målet til vårt er å bygge opp det nye selskapet. Ikke tjene noen penger. Dette er IFEs beste eksempelet på kommersialisering noensinne, sier Atle Valseth, stedfortredende administrerende direktør i Ife til avisen.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger