Publisert 18. januar 2007

Aksjonistene som torsdag formiddag sperrer de fire portene til Statoils anlegg på Mongstad, er blitt orientert av Statoil og politiet om konsekvensene hvis aksjonen blir langvarig.

NTB

All trafikk inn og ut av anlegget er i formiddagstimene hindret – både trafikk som er relatert til den daglige driften av raffineriet og anleggstrafikk i forbindelse med bygging av den nye gasskraftverket, opplyser informasjonsleder Kåre Ness ved Statoil Mongstad til NTB.

Aksjonen, som er organisert av Natur og Ungdom og Rød Ungdom, startet ved 7.30-tiden og kommer to dager etter at de første spadetak ble tatt til det nye gasskraftverket.

Ungdommene protesterer mot at arbeidet er kommet i gang, og at det – slik de ser det – ikke er kommet klare garantier for at det vil komme på plass rensing av CO2.

Avviste samtale
– Vi har en helt grei kontakt med dem og har pekt på konsekvenser ved at de kan utsette seg for fare der de sitter. Politiet er blitt varslet. Vi respekterer ungdommenes rett til å protestere, og vi åpner for en ny dialog – noe de avsto fra på tirsdag da de var her sist og vår direktør inviterte dem til en samtale. De er fullt informert om at de utfører en ulovlig handling, men vi har ikke satt noen tidsfrist får når vi må begynne å ha trafikk gjennom portene, sier informasjonsleder Kåre Ness til NTB.

Patrulje
Lensmann Einar Vatne ved Lindås og Meland lensmannskontor opplyser at en patrulje har snakket med demonstrantene på Mongstad og orientert om konsekvensene dersom de ikke fjerner seg frivillig.

Vatne sier til NTB at han har ekstramannskaper å sette inn dersom det blir aktuelt å fjerne ungdommene, men ønsker ikke å tidfeste når det kan bli aktuelt.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger