Nedgang for Lundin – igjen

Publisert 6. november 2013

Lundin hadde et driftsresultat i tredje kvartal på USD 222,1 millioner, ned fra USD 273,6 millioner i samme periode i 2012.,Det kommer frem i selskapets rapport for tredje kvartal 2013.

Driftsresultatet (EBITDA) for tredje kvartal 2013 var på USD 222,1 millioner, tilsvarende NOK 1,31 milliarder kroner etter dagens kurs. Det er en nedgang fra samme periode fra i fjor, da driftsresultatet var USD 273,6 milloner, eller NOK 1,61 milliarder.

Selskapet hadde en omsetning på USD 279,8 millioner (NOK 1,65 milliarder), ned fra USD 343,3 millioner (NOK 2,03 milliarder) i samme periode i 2012.

– I dag er våre netto ressurser økt til over én milliard fat utvinnbare oljeekvivalenter med et særlig fokus på Norge. Jeg er veldig glad for å rapportere at denne strategien fortsetter å levere positive resultater med årets leteresultater på Luno II og Gohta i Nordsjøen og Barentshavet, sier Ashley Heppenstall, konsernsjef i Lundin.

– Vi vil fortsette å prøve å nå målet om å doble vår produksjon til over 70.000 fat oljeekvivalenter per dag innen utgangen av 2015. Min tillit til å oppnå dette målet har økt de siste ukene som følge av den gode utviklingen på Edvard Grieg, hvor vi er fortsatt i rute og innenfor budsjett, sier han.

Ifølge Heppenstall skal selskapet ha et intensivt avgrensningsbrønnprogram på nylige funn.

– Vårt 2014 boreprogram vil omfatte Luno II, Gotha og Tembakau i Norge og Malaysia. Jeg tror at dette avgrensningsbrønnprogrammet vil resultere i at alle disse tre prosjektene oppnår kommersialitet, sier han.

Ti brønner i 2014
Frem til slutten av 2014 skal boreprogram omfatte boring av minst ti letebrønner i Norge og Malaysia.

– Vi fortsetter å generere sterk kontantstrøm, vi er godt finansiert med massevis av finansiell fleksibilitet, er vi på vei til å doble vår produksjon fra vår utviklings-prosjektportefølje innen utgangen av 2015, nylige funn blir utbygd og vil resultere i ytterligere reserveøkninger og Johan Sverdrup er rett og slett en «once in a lifetime» oppdagelse, avslutter han.

Les også:

Nedgang for Lundin

Nedgang for Lundin

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger