Publisert 28. januar 2007

Nigerianske opprørere som holder tre utenlandske oljearbeidere fanget, sier de tar så godt vare på gislene sine som mulig.

NTB

Kilde: n

– Vi er ikke fullstendig ufølsomme for deres uheldig situasjon. Men vår medfølelse er noe lammet av vårt sinne mot den urettferdigheten som er påtvunget vårt folk av myndighetene i Nigeria og de utenlandske oljeselskapene, sier en talsmann for opprørsgruppen MEND i Nigerdeltaet.

MEND tok to italienere og en libaneser til fange 7. desember fra et av det italienske oljeselskapet Agips anlegg i Bayelsa-delstaten.
– Vi prøver å gjøre ting så komfortabelt for dem som mulig. Vi kjøper klær til dem og boksemat som de kan spise. Vi gir dem medisiner for å forhindre malaria og skaffer kun flaskevann til drikke, fremholder talsmannen i en kommentar til nyhetsbyrået AFP lørdag.

Angrep på utenlandske oljeselskaper og bortføring av utlendinger har økt kraftig i Nigerdeltaet det siste året. I 2006 ble over 60 utlendinger bortført. De fleste gislene blir til slutt løslatt, men kan bli holdt flere uker i fangenskap.

Befolkningen i Nigerias oljeproduserende regioner er misfornøyde med at svært lite av oljeinntektene kommer lokalbefolkningen til gode. Flere opprørsgrupper krever større selvstyre for regionen.

– Dersom de nigerianske myndighetene avviser å innfri kravene våre, kan vi ikke annet enn å holde gislene her. Vi kommer ikke til å gjøre noe drastisk som å likvidere dem, fremholder talsmannen lørdag.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger