Bygger for Statoil på Melkøya

Slik blir Statoils nybygg på Melkøya. (Illustrasjon: HENT)
Publisert 8. juni 2015

Det trondheimsbaserte entreprenørfirmaet HENT AS har signert kontrakt med Statoil ASA om nybygg og rehabilitering av anlegget på Melkøya ved Hammerfest. Kontrakten omfatter 9000 kvm nybygg og 1500 kvm rehabilitering av eksisterende bygningsmasse, melder selskapet.

Ifølge HENT ønsker Statoil å utnytte dagens område bedre ved å legge til rette for utvikling av den totale bygningsmasse. Et nytt bygg bestående av en kontordel i tre etasjer samt en verksted- og lagerdel med mesanin med en høyde på 12 meter er nå klart for igangsetting. Det nye bygget skal etableres i tilknytning til dagens administrasjonsbygg med tilhørende lager og verksteder. Nytt lager er dimensjonert for 2700 palleplasser, vaskehall og andre lagerfunksjoner. Ny og eksisterende kontordel i de to byggene skal knyttes sammen med en gangbru mellom byggene i andre etasje.

Dagens verksteder og lager som flytter over til nybygg skal ombygges til nye verksteder. I tillegg skal deler av første etasje i dagens administrasjonsbygg ombygges til garderober.

Arkitekt er Arkitektene Astrup og Hellern i Oslo, og prosjektets oppstart er 3. kvartal 2015 med overlevering 2. kvartal 2017.

 

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger