Ny brønn på Johan Sverdrup

Publisert 3. januar 2014

Arbeidet med å kartlegge ressursene og forberede unitisering- og utbyggingsprosessene fortsetter.,Lundin og semien «Bredford Dolphin» har nå spuddet avgrensningsbrønn 16/3-8 i den første av de to Johan Sverdrup -lisensene, PL 501 ( funn-lisensen Avaldsnes) , forteller operatøren til Petro.no.

Vant Johan Sverdrup-FEED:

Diskusjonen mellom partnerne i PL 501 og PL 265 ( Aldous Major North , Statoils Johans Sverdrup-lisens) om ressursfordelingen mellom partnerne (unitiseringen) i den kommende gigantutbyggingen har naturlig nok vært i gang lenge, og nøkkelen til et mest mulig korrekt resultat, vil være best mulig oversikt over hvor i feltet nevnte ressurser ligger. Samtidig må man vite den optimale plasseringen av framtidige produksjonsbrønner.

Formålet med denne avgrensningsbrønnen er derfor å undersøke: Reservoaregenskaper av Zechstein Gruppen karbonater nær toppen av Avaldsnes- høyden; strømningsegenskapene for Zechstein Gruppen; og om Draupne sandstein er til stede på toppen av Avaldsnes-høyden. Videre vil man vurdere sidesteg for å bestemme laterale variasjoner i Draupne-sandsteinens tykkelse og egenskaper, samt kartlegge reservoartykkelse og – egenskaper som beslutningsstøtte til lokalisering av mulige produksjonsbrønner på Johan Sverdrup-feltet.

Planlagt, totalt vertikalt dyp for brønnen er 2.050 meter, mens total dybde blir 2.100 meter. Estimert varighet for boreoperasjonen er ca. 45 dager for hovedbrønnen ved funn, mens et kort sidested vil ta 29 dager og et langt 36. Videre har operatøren tillatelse til inntil tre brønntester, hver med en varighet på inntil 14 dager. Hele operasjonen kan dermed at opptil 123 dager.

Partnere i PL 501 er Lundin (operatør med 40 prosent eierandel), Statoil (40 prosent) og Maersk (20 prosent).

Ett års utsettelse på Johan Sverdrup

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger