Publisert 31. januar 2007

Russlands regjering tok onsdag et nytt skritt mot en ny lov som vil begrense utenlandske selskapers adgang til å investere i det russerne mener er strategiske sektorer.

NTB

Det er først og fremst virksomhet knyttet til forekomster av olje, gass og mineraler som bedømmes som strategiske av russiske myndigheter.

Men Russlands regjering kunne ikke godkjenne loven fullt og helt onsdag fordi etterretningstjenesten FSB hadde noen innvendinger mot den.

Den nye lovgivningen vil begrense utenlandske selskapers adgang til over 40 sektorer av økonomien, blant annet forsvarsindustri, flyindustri og kjernefysiske industri. Loven vil for første gang definere hvor utenlandske selskaper kan investere og ikke.

Finansminister German Gref advarer om at den nye loven kan komme til å bremse investeringslysten og ramme den økonomiske utviklingen.

– Det er klart at denne loven, i sin nåværende form, ikke vil gjøre det mer attraktivt å investere på en rekke områder, sier Gref.

Statsminister Mikhail Fradkov antyder at bare en utenlandsk styrerepresentant i et av «de respekterte, statlige selskapene» kan utgjøre en strategisk fare for landet.

Russlands president Vladimir Putin har den siste tiden skaffet seg stadig større kontroll over en rekke sentrale sektorer i den sterkt voksende, russiske økonomien.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger