Publisert 26. januar 2007

Gazprom har invitert Statoil, Hydro, Total, ConocoPhillips og Chevron til nye samtaler om utbyggingen av Shtokman-feltet i Barentshavet.

Det melder nyhetsbyrået TDN Finans, som siterer visekonsernsjef Aleksander Medvedev i et intervju med Bloomberg News i Davos fredag.

Invitasjonene skal være sendt som brev til selskapene, hvor de inviteres til samtaler om utviklingen av Shtokman i løpet av februar måned.

Statoils kommunikasjonsdirektør Ola Morten Aanestad bekrefter ifølge E24.no at det har vært kontakt mellom selskapene, men vil ikke si noe om hva den går ut på.

Gassfeltet Shtokman i Barentshavet er verdens største påviste gassfelt til havs. Det er beregnet å inneholde rundt 3,2 milliarder standard kubikkmeter gass. Det betyr at det er tre ganger så stort som Norges største gassfelt, Troll.

Den russiske olje- og gassgiganten Gazprom gikk i fjor høst ut og sa at det ville bygge ut Shtokman-feltet alene, uten utenlandske selskaper på eiersiden.

Statoil, Hydro, Total, ConocoPhillips og Chevron hadde tidligere blitt plukket ut til en «shortlist» over kandidater som Gazprom ville vurdere som partner på feltet.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger