Nye operatørskap til North Energy

Publisert 26. november 2013

Overtar andeler og eierskap til Nordsjø-lisenser fra Wintershall.

Alta-baserte North Energy melder i dag at norske myndigheter har godkjent overdragelsen av 40 prosent eierandel og operatørskap i produksjonslisensene 509 S og 509 BS fra Wintershall Norge AS.

Lisens 509 BS inkluderer arealer i blokk 30/4 , mens lisens 509 S inkluderer arealer i 30/4 og 30/1 , i tillegg til arealer i 29/3 og 29/6 . Arealene ligger i Nordsjøen, sør for Gullfaks -området og vest for Huldra , og inneholder ifølge North Energy oljeprospekter.

Overdragelsen passer inn i North Energys strategi med å se mot modne områder og infrastrukturnære prospekter for å få en produksjon på beina, som på sikt kan være med å finansiere mer ambisiøse prosjekter i Barentshavet. De nye lisensene selskapet har kjøpt er ikke boret, og en beslutning om ”Drill or drop” er ifølge North planlagt i første halvår 2014. Ved positiv borebeslutning kan en brønn bli boret i første halvår 2015, og et eventuelt funn vil kunne bli knyttet opp mot eksisterende infrastruktur, sier selskapet.

Avtalen har økonomisk effekt fra 1. juni 2013 og vil bli gjennomført 31. desember 2013. Ytterligere detaljer om lisensene og aktuelle prospekt vil bli gitt på et senere tidspunkt, opplyser North Energy.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger