Nye vilkår for olje- og gassproduksjon i Tanzania

Publisert 6. november 2013

Tanzania har innført nye produksjonsvilkår som strammer noen av vilkårene for energibedrifter som ønsker å utforske og utvikle landets store gassprospekter.,Tanzania har innført nye produksjonsdelingsavtale (PSA)-vilkår, som ekspertene sier vil stramme inn noen av vilkårene for energibedrifter som ønsker å utforske og utvikle den østafrikanske landets store gassprospekter. Det melder Reuters.

«Model Production Sharing Agreement»-dokumentet publisert på mandag viser bonusen som skal betales av selskapene til staten når det signeres en kontrakt, spesifisert skatteforpliktende salgsgevinster og en ny struktur som betyr høyere avgifter for entreprenører i noen offshoreområder.

Øst-Afrika har blitt en av verdens hotteste nye olje- og gassprovinser etter en rekke funn. I Tanzania arbeider både BG Group, Ophir Energy, ExxonMobil og Statoil.

Det anslås at Tanzania har mer enn 40 billioner kubikkfot gass, og ifølge landet kan dette stige fem ganger i løpet av de neste fem årene, og setter det på nivå med enkelte Midtøsten-produsenter.

– Det er en betydelig styrking av de fiskale vilkårene, sier Bill Page , energi- og ressursleder i Deloitte Consulting Tanzania, til Reuters om den nye modellavtalen.

– De har også signalisert at de vil forvente å se mer omfattende letearbeidsforpliktelser i de første periodene med PSA, sier han.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger