Økt EOR-satsing

Publisert 5. november 2013

– Vi må samarbeide med både industri og forskningsmiljø for å få implementert EOR på norsk sokkel, sier Arne Holhjem, direktør for teknologi, miljø og økt utvinning i Oljedirektoratet.,På Force-seminaret EOR Competence Building Workshop 6. og 7. november skal petroleumsingeniører utveksle erfaringer med EOR-prosjekter på felt samt dele ideer og ny kunnskap. Seminaret arrangeres i Stavanger, og skal styrke kompetansen innen EOR (Enhanced Oil Recovery).

– Det er et mål å få til etablering av profesjonsnettverk på tvers av selskapene som er representert, skriver Oljedirektoratet (OD) i en melding.

På seminaret skal erfaringene fra Snorre-feltet, Foam Assisted Water-Alternating-Gas og Silicate Field Pilot, presenteres. Blant foreleserne er forskningsdirektør Arne Skage fra Universitetet i Bergen og Tore Blaker i Statoil.

14 november arrangerer Force endagsseminaret Late Life – Max Recovery i Stavanger. Force Improved Oil & Gas Recovery har etablert en nettverksgruppe for å sette søkelyset på maksimal utvinning fra modne felt på sokkelen. På dette seminaret er det to hovedtema: Hvor finnes den gjenværende oljen, og hvilke metoder må til for å hente ut reservene.

– Oljedirektoratet ser på EOR som et svært viktig område, sier Arne Holhjem, direktør for teknologi, miljø og økt utvinning i Oljedirektoratet.

– Vi må samarbeide med både industri og forskningsmiljø for å få implementert EOR på norsk sokkel. Gode diskusjoner og kunnskapsutveksling gjennom disse seminarene er viktig for en optimal oljeutvinning, både for modne felt og nye utbygginger, sier han.

Force er et samarbeidsforum for økt utvinning og mer effektiv leting. Oljedirektoratet er sekretariat for Force. 44 av selskapene som er representert på norsk sokkel er medlemmer i Force.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger