Opec økte oljeproduksjonen i mars

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Publisert 12. april 2016

Oljeproduksjonen fra Organisasjonen av oljeeksporterende land (Opec) steg med 40.000 fat per dag (b/d) til 32,38 millioner b/d i mars. Det viser tall fra Platts/McGraw Hill.

– Iran og Irak er fortsatt de store svingfaktorene, som har drevet Opec-produksjonen høyere i mars, mens Saudi-Arabia har vært mer nøytral, og holdt produksjonen stabil siden januar, sier Eklavya Gupte, senior editor i Platts.

– Hverken Iran eller Irak har gjort faste forpliktelser til Doha-forhandlingene 17. april, men deres kollektive holdning kan være et avgjørende element i forhold til noen enighet om en produksjonsfrys.

Fallet i oljeproduksjonsvolumet i mars fra De forente arabiske emirater (UAE), Libya, Nigeria og Venezuela ble motvirket av en økning i produksjonen fra Iran, som sto for den største økningen innenfor Opec, etterfulgt av mindre økninger i Irak og Angola.

Irans produksjon i mars økte med 110.000 b/d fra forrige måned, til 3,23 millioner b/d. Produksjonen har steget med 340.000 b/d siden desember.

Produksjonsfrys

17. april vil oljeprodusenter fra både Opec og non-Opec-land møtes i Doha for å diskutere frysing av oljeproduksjonen på januar-nivåer.

13 land har så langt bekreftet sin deltakelse: Algerie, Aserbajdsjan, Bahrain, Ecuador, Indonesia, Kuwait, Nigeria, Oman, Qatar, Russland, Saudi-Arabia, Venezuela og UAE.

Irak og Iran har ikke vist noen forpliktelse til å fryse produksjonen, mens Libya – hvor produksjonen forblir ødelagt av politisk uro – har sagt at landet ikke vil delta på møtet.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger