OTC delagsjonen på besøk hos Baker Hughes

Norsk delegasjon til Baker Hughes under OTC uken. (Foto: Greater Stavanger)
Publisert 6. mai 2016

Deltakere fra den norske delegasjonen til OTC besøkte i onsdag Baker Hughes sitt «Center for Technology Innovation» i Houston. Langsiktig satsing på innovasjon og teknologiutvikling er avgjørende, mener selskapet. Tekst: Camilla Lunde

Senteret har hele 600 ansatte, og selv i den utfordrende tiden oljeleverandørindustrien opplever poengterer Baker Hughes at de ikke har kuttet ned på budsjettet til forskning, innovasjon og teknologi-investeringer. Langsiktig satsning på innovasjon og teknologiutvikling er avgjørende for å kunne overleve og finne nye smartere og mer effektive løsninger, sier Rustom K. Mody, Vice President/Chief Engineer hos Baker Hughes. Innovasjonssenteret har testfasiliteter i verdensklassen, der et av satsningsområdene er nanoteknologi.

I sitt innovasjonsarbeid fokuserer Baker Hughes på mangfoldet i sin stab. Mangfold i forhold til å ha ansatte med ulik kulturbakgrunn, kjønn, alder, akademisk bakgrunn og yrkeserfaring. «Diversity is fuel to accelerate innovation», i følge Mody. – Vi leter etter folk med topp kvalifikasjoner som har ett tankesett der de tilstreber å kunne tenke utenfor sitt felt. Vi trenger samarbeid over faggrensene for å kunne tenke nytt og for å finne løsninger på utfordrende problem, poengterte Mody. Med dette som filosofi, har Baker Hughes satset mye på å delta i Pumps & Pipes-arbeidet i Houston og hatt tett samarbeid med både helsesektoren og NASA. Rustom Mody har også deltatt aktivt i arbeidet i Stavanger-regionen for å få etablert Norway Pumps & Pipes. – Vi må være interdisiplinære i vårt arbeid for å kunne løse morgendagens problem, sa han og avsluttet med at «Collaboration is the new competitive advantage».

Den norske delegasjonen arrangeres av Greater Stavanger, GCE Subsea, GCE Node, Business Region Bergen og Subsea Valley. Det er første gang det arrangeres én norsk delegasjon til OTC Houston. Delegasjonen ledes av Greater Stavanger.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger