Publisert 30. januar 2007

Oljeselskapene Pertra og Revus fikk god uttelling under TFO-runden 2006. Pertra ble tildelt tre nye operatørlisenser, mens Revus fikk ni lisenser hvorav to operatørskap.

Av: Torstein Schjølberg

Erik Haugane

– Vi hadde investert betydelige ressurser i datainnhenting og tolkning før vi valgte hvilke blokker vi ønsket å søke på, sier adm. dir. Erik Haugane i en kommentar til at selskapet under denne runden for forhåndsdefinerte områder (TFO) søkte om tre nye operatørlisenser og fikk alle tre. I de tildelte lisensene er til nå kartlagt sju nye prospekt.

– Samtidig begrenset vi omfanget til det et selskap av vår størrelse kan makte å ha god innsikt i. Dette medfører også at vi har vært rede til å ta relativt høye eierandeler i de lisenser vi har søkt på. Målt i lisensvolum er Pertra vinneren blant de mindre selskapene, sammen med Revus Energy og Noreco, sier han.

Pertra har tilsammen nå sju operatørskap på norsk sokkel.

Revus fikk ni lisenser
Harald Vabø

Revus Energy ble tildelt tilsammen ni lisenser, hvorav to operatørskap. Sju av lisensene ligger i Nordsjøen, mens to ligger på Haltenbanken utenfor midt-Norge.

Tildelingen øker selskapets netto letepotensiale med omtrent 30% fra tidligere 230 millioner fat til 300 millioner fat oljeekvivalenter justert for risiko, ifølge selskapet.

Etter tildelingen vil Revus være rettighetshaver i totalt 37 lisenser.

– Tildelingen i TFO 2006 er en bekreftelse på våre evner og ambisjoner om å skape et selskap som skal bli blant de ledende leteselskapene i den modne delen av norsk sokkel. Tildelingen vil styrke vår posisjon og gjøre oss i stand til å modne ytterligere prospekter fram til boring i årene som kommer, sier Harald Vabø, administrerende direktør i Revus Energy.

Revus fikk sin første lisent tildelt gjennom TFO 2003.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger