Publisert 3. oktober 2007

Petroleumstilsynet gir 19 operatører og redere direkte pålegg om å vurdere om livbåtene på deres oljeinnretninger er egnet til evakuering i dårlig vær.

NTB

Tilsynet ba i et brev datert 11. september operatører og redere utdype hvordan de håndterer informasjon om svakheter på livbåter, og å melde fra om hvilke tiltak de vil sette i verk for å gjøre båtene sikre ved evakuering.

Petroleumstilsynet er ikke fornøyd med svarene fra 19 av selskapene fordi de var utilstrekkelige. Derfor har disse selskapene fått frist til 12. oktober med å komme med nye, utfyllende svar om livbåtene og hva som gjøres for å sikre ansvarlig drift inntil livbåtenes sikkerhet er klarlagt.

I tillegg vil tilsynet ha utfyllende svar også fra de selskapene som ikke får direkte pålegg. Dette gjelder StatoilHydro, Shell, Total og Ocean Rig.

Ifølge tilsynet er svarene som kom inn av svært varierende kvalitet. Flere av den henviste bare til generelle tiltak fra industriens side.

Petroleumstilsynet grep inn og forlangte svar fra oljeselskaper og redere da Statoil avdekket svakheter ved livbåter av fritt-falltypen på Åsgard B. plattformen. Båtmotorene var ikke sterke nok til å manøvrere livbåtene vekk fra plattformen i en krisesituasjon med mye bølger og vind.

Sist mandag var det også et møte i Petroleumstilsynet om saken mellom tilsynet og representanter for norsk oljebransje.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger