Publisert 12. januar 2007

Oljeselskapet Premier Oil Norge AS klatrer på rangstigen. Nå er selskapet blitt godkjent som operatør.

Olje- og energidepartementet melder at de i dag har prekvalifisert Premier Oil Norge AS som operatør på norsk kontinentalsokkel.

Selskapet har tidligere blitt prekvalifisert som rettighetshaver på norsk sokkel, og er i dag rettighetshaver i fem utvinningstillatelser på sokkelen, alle tildelt i forbindelse med TFO 2005.

Premier Oil Norge AS ble etablert av det internasjonale oljeselskapet Premier Oil plc, og åpnet sine kontorer i Stavanger sommeren 2006.

Premier Oil Norge AS Premier Oil plc ble opprinnelig dannet i 1934 og hadde da oljeproduksjon i Trinidad. Virksomheten har etter hvert ekspandert til Asia, Midtøsten/Pakistan, Vest-Afrika og Nordsjøen, hvor selskapet har hatt fokus i senere tid. I løpet av de siste 20 årene har selskapet hatt lisenser i 23 land – med operatørstatus i 19 av disse. Selskapet har vært operatør for 24 letebrønner og mer enn 30 utvinningsbrønner siden 2000. I 2005 hadde Premier Oil plc en produksjon på 33 000 boe/dag.

I løpet av 2006 ble 16 selskap prekvalifisert som operatør eller rettighetshaver. Enda flere kan det bli i år. Ved inngangen til 2007 ventet 13 selskap på tur.

Når Premier Oil nå har fått sin godkjenning har myndighetene følgende selskap på venterommet: Oilexo, Premier Oil, Pioner, E.ON Ruhrgas, Genesis Petroleum, Skagen 44, Bow Valley Energy, Petrofac, Flying high, PGNiG, Dana petroleum, Concedo og BayernGas.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger