Publisert 22. januar 2007

Russlands president Vladimir Putin vil la staten kontrollere alle nye utvinningstillatelser offshore. Eierandelene skal deles likt mellom statsselskapene Rosneft og Gazprom.,Ifølge den russiske næringslivsavisen Vedomosti vil Putin at alle nye offshore utvinningstillatelser i Russland skal splittes likt mellom de to statskontrollerte oljeselskapene Rosneft og Gazprom. Dette vil ytterligere begrense utenlandske og private selskapers tilgang til russisk olje og gass. Det skriver NA24.no i dag.

Regjeringskilder opplyser til Vedomosti at beslutningen ble tatt på et møte mellom president Putin og tjenestemenn i forrige uke. Verken Rosneft eller Gazprom har villet kommentere opplysningen så langt.

Beslutningen skal gjelde alle offshore utvinningstillatelser som ikke er tildelt. Utvinningstillatelsene skal tilbys i en lukket auksjon, noe som vil redusere sjansene for maksimal inntjening til statskassen, men samtidig garantere mot overraskende vinnere.

Analytikere sier til Vedomosti at beslutningen ikke er overraskende, og at det inngår i Kremls ønske om økt kontroll over Russlands naturressurser. Prosessen startet med Yukos og senere en nasjonalisering av omkring en tredjedel av Russlands oljeproduksjon.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger