Rakk ikke tidsfristen

Publisert 17. januar 2014

Derfor ble barentshavboringen utsatt.

Tidligere denne uken skrev Petro.no at Statoil har utsatt boringen av barentshavbrønnen Ensis . Operatøren skulle opprinnelig boret brønnen i månedsskiftet oktober/november 2013, forskjøv så boringen til etter riggens Johan Castberg -kampanje, men har nå utsatt til september 2014.

– Det er ikke tillatt med leteboring i oljeførende lag i perioden fra 1. mars til og med 31. august i blokkene innenfor 65 kilometer fra grunnlinjen i Barentshavet, sier Ørjan Heradstveit, Statoils informasjonsansvarlige for norsk sokkel.

– Vi utsetter boreoperasjonen i Ensis fordi vi ikke vil rekke å bli ferdig med brønnen innen 1.mars.

Ingen avklaring
North Atlantic Drilling-riggen ”West Hercules” var i den opprinnelige planen disponert for Ensis, men også dette ble kansellert. Så langt har ikke spørsmålet om hvilken rigg man nå skal bruke blitt avklart.

– Det er ennå ikke besluttet hvilken rigg som skal brukes på Ensis, sier Heradstveit.

Ensis ligger om lag 42 km fra nærmeste fastland som er Knivskjellodden i Nordkapp Kommune, og skal bores i utvinningstillatelse PL 393B. Vanndypet hvor brønnen skal bores er 294 meter.

Formålet med letebrønn 7125/4-3 er å påvise hydrokarboner i Knurr-formasjonen. Et sekundært formål er å undersøke om det er kommunikasjon med Nucula- brønnene ( 7125/4-1 og 7125/4-2 ). Reservoartrykket estimeres til å ligge rundt 98 bar, og reservoartemperaturen ca 31 °C. Forventet oljetype på Ensis er Goliat Realgrunn. Operasjonen er estimert til å ha en varighet på 34 døgn, inkludert permanent plugging.

Statoil er operatør i PL 393B med en eierandel på 50 prosent. Partnere er ENI Norge AS med 30 prosent, og Petoro med 20 prosent.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger