NorSea Group vinner kontrakt for opphugging av rigger

(Foto: NorSea Group)
Publisert 10. juni 2015

NorSea Groups avdeling i Storbritannia er tildelt Nordøst-Skottlands første store kontrakt for opphugging av offshoreinstallasjoner.

Arbeidet gjelder «små deler» og er allerede i gang. Verdien er en halv million britiske pund og sikrer seks arbeidsplasser.

Skal bruke NorSea Groups anlegg i Peterhead

Opphoggingsoppdraget er på vegne av Endeavour Energy og skjer på NorSea Groups anlegg i Peterhead i Skottland. Det er planlagt å vare i seks måneder, og består av brønnrammer fra havbunnen og tilhørende rør fra feltene Renee og Rubie.

Alle materialene fra feltet, som ligger 200 km nordøst for Aberdeen, blir tatt på land ved Smith Quay, som er operert av NorSea Group (UK). Et viktig element i kontrakten er kravet om at alt skal resirkuleres så langt det er mulig. NorSea Group (UK), som først og fremst er kjent for base- og logistikktjenester mot offshoreindustrien, planlegger å oppnå 100 prosent gjenbruk.

Prosjektet består av 1000 tonn sementmatter som skal blir til fundamenter i veibygging, 200 tonn rør og såkalte skid units som skal resirkuleres som skrapmetall. Ventiler fra bunnrammer skal pusses opp og gjenbrukes, mens en 17 tonn tung bunnramme skal sendes til undervannssenteret i Fort William hvor den skal benyttes til dykkertrening.

Første opphoggingskontrakten for NorSea Group (UK)

– Dette er den første opphoggingskontrakten vi har vunnet, og det første slike prosjektet her i nordøst, sier administrerende direktør for NorSea Group (UK), Walter Robertson, i en pressemelding.

– Vi er i ferd med å utvikle kapasitet på opphogging som en del av vår strategi for fremtidig vekst. I det nåværende økonomiske klimaet forventer vi flere slike prosjekter og jobber for å vinne kontrakter, sier Robertson.

Operasjonsdirektør Mike Munro påpeker at Smith Quay og Embankment i Peterhead er ideelle for mindre opphoggingsarbeid.

– Med 200 meter kai og 10 meter bredde på land kan vi ta i mot strukturer på opp mot 4000 tonns tyngde. Lagringsområdene er 15.000 m2 og kranen på området kan løfte opp mot 220 tonn. Det gjør oss selvforsynte når ulike deler ankommer anlegget. Vi kan på kort varsel skaffe kraner med enda større løftekapasitet.

– Vi gjør også grundige tester av alle materialene under opphugging for å sikre miljøet dersom de inneholder radioaktive eller andre skadelige stoffer. Vi samarbeider med vår partner Scotoil Services for å sikre korrekt behandling etter SEPA-godkjente metoder, sier Munro.

Arbeidet skal foregå i Peterhead i Skottland.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger