Publisert 12. juli 2007

Fagforbundet SAFE beskylder Norsk Rederiforbund for avtalebrudd. Nå varsler SAFE plassfratredelse for 100 av sine medlemmer på boreriggen «TO Winner».

NTB

Foto: Transocean

SAFE sendte torsdag varsel til Riksmeklingsmannen om plassfratredelse for 100 ansatte på boreriggen «TO Winner», som borer for StatoilHydro i Nordsjøen, om to uker.

Årsaken er at det på riggen er åpnet for forhandlinger om lønn for enkelte ansatte, til tross for en avtale SAFE mener skulle hindre dette.

Tillegg på 1 prosent
SAFE karakteriserer oppgjøret i 2006 som meget godt for de ansatte, og det ble i protokollen tatt inn et punkt som regulerer mellomoppgjøret i 2007. Punktet innebærer at samtlige som omfattes av avtalen skulle få et tillegg på 3.000 kroner – rundt 1 prosent – uten ytterligere forhandlinger.

– SAFE mener avtalen får virkning også i avtaleområdet for operatør, boring og forpleining, sier organisasjonssekretær Siegfried Bischler til NTB.

At alle skulle behandles likt var den viktigste grunnen til at SAFE kunne forsvare avtalen overfor sine medlemmer. Nå mener organisasjonen at avtalen er brutt, og kritiserer Norsk Rederiforbund i sterke ordelag for å gi aktiv støtte til «lokale tariffmessige forhold».

– Grovt brudd
– SAFE anser dette som så grovt at vi mener avtalen for hevet og ikke lenger ser oss bundet av denne. Vi kan ikke akseptere at NRS medlemsbedrifter tar seg til rette og etablerer lokale tariffmessige forhold, skriver Bischler.

Hvis det ikke blir oppnådd et forlik i meklingen, kommer SAFE til å ta ut sine 100 medlemmer i streik fra og med fredag 27. juli. Forbundet truer med opptrapping på senere tidspunkt hvis konflikten fortsetter like fastlåst.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger