Saksøker Statoil, Shell og BP

Publisert 6. november 2013

Anklages for juksing med oljeprisen.,Ifølge et nytt søksmål i USA skal Statoil sammen med Shell og BP ha brukt oljetradere i blant annet Morgan Stanley til å manipulere oljeprisen for egen vinning, skriver E24 .

Det nye søksmålet er det syvende på kort tid, og er ifølge Bloomberg er på 85 sider. Det er reist av fire oljetradere, deriblant tidligere direktør Kevin McDonnell i New York Mercantile Exchange, hvor Brent-olje fra nordsjøen handles. I søksmålet skriver de fire at de kan bevise anklagene om prisjuks.

– Dette søksmålet inneholder detaljer om fremferd i oljemarkedet som ikke er kjent fra før. Det er fremsatt av fremtredende oljetradere, sier advokat David Kovel i Kirby McInerney, som representerer saksøkerne, til Bloomberg.

Hos Statoil opplyser informasjonssjef Morten Eek at selskapet ikke kjenner detaljer rundt søksmålet som er omtalt hos Bloomberg.

– Vi er kjent med at det er levert inn private søksmål fra forskjellige private hold. I USA er det ikke uvanlig at det fremmes slike søksmål når myndighetene undersøker en sak, sier Eek til E24.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger