Publisert 4. juli 2007

Oljedirektoratet startet denne uken innsamling av 2D-seismikk i de petroleumsfrie områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.,Av Øyvind Midttun

M/V «Geo Arctic». Foto: Fugro-Geoteam AS

Tre år før Stortinget skal revidere forvaltningsplanen for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten er myndighetene i gang med å samle inn nye argumenter.

Tirsdag startet seismikkfartøyet M/V «Geo Arctic» det første av flere tokt som skal gi bedre kunnskap om mulige forekomster av olje og gass i områdene Nordland VII og Troms II.

– Når forvaltningsplanen skal revideres i 2010 er det viktig at kunnskapen om ressursene i området er best mulig, slik at riktige beslutninger fattes, sier senior informasjonsrådgiver Eldbjørg Vaage Melberg i Oljedirektoratet (OD).

Seismikkinnsamlingen er delt opp i flere etapper, for å unngå konflikt med fiskeriet i området. Det pågående toktet skal derfor avsluttes i god tid før blåkveitefisket starter i månedsskiftet juli/august. OD håper å få til et nytt tokt fra august/september, men områdene som kartlegges er så store at flere somre må til for å bli ferdig.

I statsbudsjettet for 2006 ble det satt av 70 millioner kroner til ODs seismikkinnsamling. Direktoratet regner med at det også vil bli bevilget penger til innsamling av seismikk i Nordland VII og Troms II i statsbudsjettene for 2008 og 2009.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger