Publisert 30. juli 2007

Frykten for å lide samme skjebne som Yukos-eier Mikhail Khodorkovskij, skal være årsaken til at Mikhail Gutserijev selger det russiske oljeselskapet Russneft., NTB

Gutserijev er regnet som Russlands 31. rikeste mann, og er etter en razzia tidligere i år tiltalt for «alvorlige lovbrudd gjennomført av en organisert gruppe».

Det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti siterer den velrenommerte næringslivsavisen Vedomosti på at Gutserijev skal ha sagt til sine ansatte at han er presset ut av politi og skattemyndigheter.

Russiske eksperter mener at Gutserijev gjør rett i å selge. Han står i fare for å lide samme skjebne som Yukos-eier Mikhail Khodorkovskij som nå soner en dom på åtte års fengsel i Sibir for svindel og skattejuks.

Russneft er blant Russlands ti største oljeselskaper og produserer 300.000 fat olje om dagen. Ifølge Vedomosti er det Russlands nest rikeste mann, Oleg Deripaska, som blir den nye eieren av Russneft. Kjøpesummen skal ifølge kilder «nær Deripaska» være på 35,2 milliarder kroner, mens Russneft-kilder antyder en sum på 56,2 milliarder kroner.

Russneft ble etablert i 2002 og har på få år kjøpt tre oljeraffinerier, rundt 30 oljebrønner og et nett av 300 bensinstasjoner.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger