Siemens kutter flere tusen stillinger globalt og i Norge

Siemens sier opp inntil 118 ansatte i Norge
Publisert 14. april 2016

Siemens har tidligere annonsert at selskapet kutter rundt 2500 stillinger med hovedtyngden i Tyskland. Det er nå klart at selskapet med bakgrunn i nedn lave aktiviteten innen olje og gass over hele verden også kutter i antall ansatte i Norge. Til E24 sier Informasjonssjef Lars-Einar Petterson i Siemens Norge at opp mot 118 stillinger fordelt på Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim kuttes i Norge.

Kuttene foretas innen avdelingen Process Industries and Drives og jelder alle typer funksjoner. Selskapet har før nedbemenningen 688 ansatte i Norge.

Til E24 sier Petterson at bakgrunnen for nedbemanningen er at denne avdelingen i Siemens er rammet av nedgangen i oljepris og råvaremarkedene. Økt aktivitet fra blant annet vindkraftutbygginger klarer ikke å veie opp for nedgangen innen olje- og gassnæringen.

Informasjonsmøter i mai

Siemens vil i løpet av mai ha allmøter med alle ansatte der det kartlegges kompetanse og ønsker, samt at det vurderes muligheter for omplassering der det er mulig.

Samtidig med nedbemanninger innen olje- og gass ahr Siemens tidligere annonsert store plener for nyansettelser innen fornybar energi og mobilitet med så mye som 25 000 nyansettelser i året i årene fremover.

 

 

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger