Signerer avtale om utforskning i Det kaspiske hav

Publisert 8. april 2013
Statoil og SOCAR har undertegnet en intensjonsavtale om felles utforsking og utvikling av Zafar-Mashal-strukturene i den aserbajdsjanske delen av Det kaspiske hav.

,

Avtalen ble undertegnet i Baku av Rovnag Abdullayev, konsernsjef i SOCAR (det statseide oljeselskapet i Aserbajdsjan) og Helge Lund, konsernsjef i Statoil. Under sitt besøk møtte Lund også Ilham Aliyev, presidenten i Aserbajdsjan, for å diskutere avtalen og Statoils rolle i energisektoren i landet. Det skriver Statoil i en melding

Avtalen setter rammene for selskapenes samarbeid og forhandlingene i løpet av de neste 12 måneder om kommersielle prinsipper og vilkår.

– Denne intensjonsavtalen gjenspeiler vår langsiktige engasjement i Azerbajdsjan. Vi er glade for det tette samarbeidet med statsoljeselskapet i Aserbajdsjan når vi nå går videre med våre planer for videre utvikling i Det kaspiske hav, sier Helge Lund.

Ifølge selskapet passer den nye avtalen godt inn i Statoils letestrategi om tidlig tilgang til store områder og prioritering av letemuligheter med potensial for store funn.

– Vi ser fram til å dele våre kunnskaper og samarbeide med våre aserbajdsjanske partnere i utforskingen av potensialet i Det kaspiske hav, sier Lund.

– Statoil har vært til stede i Aserbajdsjan i over 20 år, og denne avtalen bekrefter det nære samarbeidet mellom SOCAR og Statoil. Vi ser fram til å utvikle nye prospekter i samarbeid med SOCAR, sier Statoils landsjef i Aserbajdsjan, Lars Troen Sørensen.

Siste fra forsiden

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger