Skrugard/Havis kan fortsatt ende i Hammerfest

Publisert 21. mars 2012

Statoils beslutning om å legge Drift Nord til Harstad, betyr ikke automatisk at driftsorganisasjonen for Skrugard/Havis legges dit.

Av Bjørn Tore Bjørsvik

I meldingen Statoil sendte ut tidligere i dag, sier operatørselskapet at «på sikt vil også Barentshav-feltet Skrugard/Havis -feltet rapportere til det nye driftsområdet,» men legger til at «området vil få en ledelse og beslutningsmyndighet på linje med de andre driftsområdene.» Samtidig blir det spesifikt sagt at driftsorganisasjonen for Aasta Hansteen (Norskehavet) vil legges til Harstad.

– Vi har kommet mye lengre med Aasta Hansteen-planleggingen enn vi har med Skrugard/Havis, derfor har vi kunnet klargjøre at driftsorganisasjonen skal til Harstad, sier Statoils pressetalsperson for norsk sokkel, Ola Anders Skauby til Petronord.no.

– Når det gjelder Skrugard/Havis, er det ennå ikke tatt noen beslutning på hvor den driftsorganisasjonen skal ligge, sier han, og bekrefter at Hammerfest-alternativet fortsatt er en mulighet.

Snøhvit -feltet (Statoil) rapporterer til Drift Nord, og skal fortsatt gjøre det, men selve driftsorganisasjonen ligger i Hammerfest. Samtidig holder Eni på å bygge opp sin driftsorganisasjon for Goliat -feltet i samme by.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger