SSB: Petroleumsskattene fortsetter å falle

(Illustrasjon: Shutterstock)
Publisert 20. mai 2016

Til nå i år er det betalt inn NOK 22,6 milliarder i petroleumsskatt, noe som er mindre enn halvparten av innbetalingene i samme periode i fjor, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Fra januar til april i år ble det betalt inn 270 milliardar kroner i skatt i Norge. Dette er 7,6 prosent mindre enn i den samme perioden i fjor. Det er i hovedsak lave innbetalinger av petroleumsskatt som fører til reduserte innbetalinger totalt.

Hittil i år er det betalt NOK 8,8 milliarder i ordinær skatt på utvinning av petroleum, en nedgang på 49,6 prosent fra samme periode i fjor. For særskatt på utvinning av petroleum er det betalt NOK 13,8 milliarder i år, en nedgang på 52,7 prosent fra samme periode i 2015.

Til sammen er det betalt inn NOK 22,6 milliarder i petroleumsskatt, noe som er mindre enn halvparten av innbetalingene i samme periode i fjor. Petroleumsskattene har gått nedover de siste årene, og innbetalingene hittil i år er for eksempel bare en fjerdedel av det som kom inn av slike skatter i den samme perioden i 2013.

Fra 2015 til 2016 er også innbetalinger fra upersonlige skatteytere utenom petroleumsskattene redusert med 2 milliarder kroner i firemånedersperioden.

Samtidig var innbetalinger fra personlige skatteytere var på til sammen 193 milliarder kroner ved utgangen av april, noe som er 2 prosent mer enn i det samme tidsrommet i fjor.

Les også: Oljeskatten halvert

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger