Publisert 27. juli 2007

Statoil avviser rykter om at de vil droppe å utvinne oljen på Snøhvit etter å ha sett på resultatene fra undersøkelsesbrønnen.

Av: Astri Sivertsen

Avisa Upstream skiver fredag at undersøkelsesbrønnen 7120/6-2S ikke støtter Oljedirektoratets forventninger på Snøhvit, og at Statoil derfor er ventet å droppe planene om å utvikle oljereservene på feltet.

Statoils informasjonssjef for Snøhvit, Sverre Kojedal, avviser overfor Petro.no at rettighetshaverne i Snøhvit Unit har tatt noen beslutning om dette.

– Upstream spekulerer i noe de ikke vet noe om, sier han, og anslår at en endelig avgjørelse om utvinning vil bli tatt i september/oktober.

Kojedal sier det er «hipp som happ» om det blir noen utvinning av oljen på Snøhvit, men at det er flere vurderinger og analyser som må gjøres framover.

– Blant annet skal vi se på sammenhengen med utbyggingen på Goliat før vi tar en endelig beslutning, sier han.

Oljedirektoratet meldte tidligere denne måneden at det ble påvist en olje- og gasskolonne i brønnen. Ifølge direktoratets tidligere anslag kan Snøhvit inneholde opp mot 100 millioner fat olje.

Brønnen, som ble boret av riggen «Polar Pioneeer» på 321 meters vanndyp, ligger 4,3 kilometer vest for funnbrønnen 7120/6-1 og 146 kilometer nordvest for Hammerfest.

Rettighetshaverne i Snøhvit Unit er operatøren Statoil med 33,53 prosent, Petoro 30, Total 18,40, Gaz De France 12, Hess 3,26 og RWE Dea 2,81 prosent.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger