Publisert 13. juli 2007

Statoil har inngått rammeavtaler med Dresser-Rand og Nuovo Pignone om leveranser og tjenester knyttet til turbomaskineri. Avtalene er verdt 7,8 milliarder kroner.,
Foto: Statoil

Statoil melder fredag at selskapet har inngått rammeavtaler med selskapene Dresser-Rand og Nuovo Pignone om leveranse av nytt utstyr samt modifikasjoner og vedlikehold av turbomaskineri på alle statoilopererte plattformer og landanlegg.

Avtalene er på fem år fra juli 2007, med opsjon på ytterligere fem år. Inkludert opsjoner er samlet verdi for avtalene beregnet til 7,8 milliarder kroner.

Dresser-Rand er et amerikansk selskap med hovedkontor i Houston, Texas. Utstyret selskapet leverer i henhold til avtalen skal produseres i Frankrike, USA og Norge. Selskapets avdeling i Kongsberg skal håndtere kontrakten. Det italienske selskapet Nuovo Pignone, eid av General Electric, skal håndtere kontrakten fra hjemlandet.

– Disse selskapene vil bli viktige samarbeidspartnere i vårt arbeid med å øke energieffektiviseringen og redusere utslipp fra våre anlegg, sier Rune Norseng, Statoils direktør for anskaffelser i forretningsområdet Undersøkelse og produksjon Norge UPN.

Statoil bebuder i meldingen at flere vedlikeholds- og serviceavtaler for dette området vil bli tildelt etter sommeren.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger