Statoil og Aker Solutions mest populære

Publisert 20. november 2013

Topper rangeringslisten over de mest attraktive arbeidsgiverne for yrkesaktive i 2013.,Analyse- og konsulentbyrået Universum gjennomfører årlig undersøkelser blant studenter og yrkesaktive, og lager listen over de mest attraktive arbeidsgiverne. Årets undersøkelse viser at Statoil fortsatt er på topp både blant økonomer og ingeniører, mens Google topper IT-listen.

– Statoil høster fortsatt frukter av et langsiktig fokus på employer branding, og er – som i tidligere år – høyest på «netthinnen» hos økonomer og ingeniører generelt. Merkenavnet står fortsatt meget sterkt i Norge, og assosieres – samlet sett – mest med driverne «Finansiell styrke», «God referanse for framtidig karriere», og «Muligheter for reiser/flytting internasjonalt», sier daglig leder for Universum Norge, Lars Digerud i en melding.

Stabile ingeniører
Rangeringslisten til de yrkesaktive ingeniørene er den mest stabile, hvor topp fem er identisk fra fjoråret. Dette gjenspeiles også i resten av funnene hvor ingeniørene har lavest ønske om å bytte jobb, og er mest tilfreds der de er.

– For bedriftene som ønsker å tiltrekke seg denne gruppen er jo lojaliteten til nåværende arbeidsgiver (eller oppgaver) en ekstra utfordring, men for bedriftene som allerede sitter på dem, blir det å fokusere på hva de motiveres av selvsagt svært viktig, sier Digerud.

Flakkende økonomer
Blant landets yrkesaktive innen økonomi har Innovasjon Norge klatret og er den tredje mest attraktive arbeidsgiverene. I undersøkelsen ser man også at økonomene flakker mest med blikket og nesten en tredjedel kan se for seg å bytte arbeidsgiver det kommende året.

– Dette underbygger vel hypotesen om at økonomer er mer karriereorienterte og oftere tenker «next step» i karrieren, mens ingeniørene mer opptatte av faglig utvikling der de er. Det er uansett spennende at «innovasjon» blir viktigere – også blant økonomer. Dette er et tema som Universum vil fokusere nærmere på i 2014, avslutter Digerud.

Topp 10 – Norges mest attraktive arbeidsgivere

Økonomi

1. Statoil

2. Aker Solutions

3. Innovasjon Norge

4. DNB

5. Google

6. Telenor

7. McKinsey & Company

8. Det Norske Veritas

9. Norges Bank

10. Utenriksdepartementet

Teknologi

1. Statoil

2. Aker Solutions

3. FMC Technologies

4. Det Norske Veritas

5. Conoco Phillip Norge

6. Shell

7. ABB

8. Subsea7

9. Forsvarets Forskningsinstitutt

10. Kongsberg Gruppen

IT

1. Google

2. Microsoft

3. Statoil

4. Finn.no

5. Telenor

6. Aker Solutions

7. Skatteetaten

8. Forsvarets Forskningsinstitutt

8. Opera Software

10. Utenriksdepartementet

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger