Publisert 4. februar 2000

1. november skifter StatoilHydro navn tilbake til Statoil, og nytt navn betyr også ny logo. Nå viser selskapet fram den nye logoen, som er inspirert av stjernehimmelen.

LEDESTJERNE: Statoil får seg ny logo.
(Foto: STATOILHYDRO)

– Dette er en stjerne, en ledestjerne for et selskap som ønsker å være stifinner innen olje, gass og andre energiformer, skriver StatoilHydro i en pressemelding.

Logoen er blitt til ved å ta utgangspunkt i den nordiske stjernehimmelen, og stjernen symboliserer ifølge selskapet det pionerarbeidet som selskapet har ambisjoner om å utføre både på norsk sokkel og internasjonalt, i tillegg til det å skape og finne mer effektiv energi.

Logoen er utført i fargen magenta, som skal symbolisere at stjernen er sterk og lysende.

Det nye visuelle uttrykket er utviklet i samarbeid med Scandinavian Design Group. Stjernen vil ikke brukes på drivstoff-delen av Statoil; bensinstasjonene skal fortsatt prydes av oljedråpelogoen.

– Skiftet av profil vil medføre nye skilt og flagg og endringer av mye materiell i 42 land hvor konsernet har virksomhet. Dessuten skal 26 installasjoner til havs merkes om. Det fysiske er ikke det viktigste. Konsernet vil bruke det momentum en slik endring kan skape til å tydeliggjøre ambisjoner og strategi for fremtiden og til å belyse spørsmål som er viktige for selskapets fremtid, skriver selskapet i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger