Publisert 26. juli 2007

Selskapet Statskog, som forvalter statens skog- og fjellområder, planlegger å bygge flere vindmølleparker til kraftproduksjon.

Ifølge Adressavisa har selskapet et 30-talls prosjekter til vurdering i områder hvor Statskog er grunneier.

Rogaland er det fylket hvor Statskog har kommet lengst. Om få dager sender det inn sin første konsesjonssøknad for bygging av 14 vindmøller på Stigafjellet i Bjerkreim kommune.

– Statskog eier store arealer over hele landet, og vi ønsker å ta vare på våre interesser som stor grunneier. Utbygging av småkraftverk og vindkraft er et ledd i dette. Det sier prosjektleder for vindkraft i Statskog, Jørgen Nerdal, til Adresseavisa.

Bare i Midt-Norge ser Statskog på et titall muligheter for bygging av vindparker, opplyser han. Selskapet har allerede sendt inn melding om bygging av fire vindparker i Trøndelag.

Ut over dette er også Statskog involvert i en rekke småkraftprosjekt landet over. Det er sendt inn flere konsesjonssøknader, og flere er på vei.

På Adresseavisas spørsmål om Statskog kommer til å bli Norges nye statseide kraftselskap, svarer Nerdal at strømproduksjon er et område selskapet vil satse på. Men det er ifølge ham ikke tatt stilling til om Statskog selv skal ha ansvaret for kraftproduksjonen eller om det vil skje i samarbeid med andre selskaper.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger