Publisert 17. januar 2007

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier at fusjonsavtalen mellom Hydro og Statoil ikke er laget ennå, og mener prosessen tåler en debatt om både navn, lokalisering og styreleder.

NTB

I Stortingets spørretime spurte Høyres Jan Tore Sanner om Stoltenberg var innforstått med at det fusjonerte selskapet skulle ha nytt navn og at styreleder skulle være Eivind Reiten. Han viste til oppslag i Aftenposten der Statoil-sjef Helge Lund sier at det bare er de to styrene som kan endre fusjonsavtalen. Navn, styreleder og lokalisering ligger fast.

– Det er riktig at vi hadde møter og samtaler med ledelsen i de to selskapene, men integrasjonsavtalen som sådan er ikke forelagt regjeringen. Det blir stadig oppfattet som at fusjonsavtalen er laget, men det er den ikke, den lages nå. Vi støtter ideen om en fusjon, men vil avvente enkeltheter i avtalen og ta stilling til slutt, sier Stoltenberg.

Han sier at etter aksjeloven er det styrene som skal lage en fusjonsplan og legge den fram for generalforsamlingene. Stoltenberg mener regjeringen har opptrådt korrekt, og mener det er uproblematisk at politikere fra regjeringspartiene krever at selskapet fortsatt skal hete Statoil og at Reiten ikke skal bli styreleder.

– Den type debatt tåler denne prosessen. Regjeringen har støttet ideen om en fusjon og skal som alle andre eiere ta stilling til fusjonsavtalen som ennå ikke er utarbeidet. Det er kontakt med selskapene om det, og styrene har en god dialog med eierne, sier Stoltenberg.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger