Publisert 17. januar 2007

Ansatte og toppledelse i Aker Kværner frykter makten den nye oljegiganten får på norsk sokkel.,
– Jeg ber deg om at Staten bruker sin aktive eierskapspolitikk til å hindre at det fusjonerte Statoil og Hydro misbruker sin totalt dominerende posisjon på en måte som svekker leverandørindustrien, sa konserntillitsvalgt Atle Tranøy i Aker Kværner, rett ut til statsminister Jens Stoltenberg i går, ifølge Aftenposten.

Hans styreformann, Leif-Arne Langøy, var noe mer avdempet da han snakket til statsråd Odd Roger Enoksen og hele den norske oljeindustrien i Sandefjord:

– Nå det gjelder operatørskap vil det nye selskapet få veldig, veldig stor makt på norsk sokkel, med nå 80 prosent av operatørskapene. Vi i leverandørindustrien oppfordrer selskapet til ikke å misbruke sin makt, sa Langøy.

– Konkurransen sikret
– Vi er opptatt av at fusjonen ikke skal svekke leverandørindustrien. Men nå har det jo skjedd mye på den siden også. Før hadde vi Aker og Kværner, nå har vi Aker Kværner, sier Stoltenberg, og føyer til at det også er flere selskaper som er aktive på sokkelen.

Konkurransen er sikret, mener statsministeren.

Tranøy er ikke overbevist, og sier til Aftenposten at han frykter hva som skjer når tidene blir dårligere og det blir kjøpers marked. Tillitsmannen svarer «ja, selvfølgelig» på spørsmål om frykten hans deles også av konsernledelsen i Aker Kværner.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger