FLNG-kontrakt for Kongsberg

"Golar Hilli" skal konverteres til FLNG hos Keppel i Singapore. (Foto: Keppel)
Publisert 1. juni 2015

Kongsberg Maritime har inngått en avtale med verftet Keppel i Singapore og amerikanske Black & Veatch om leveranse av elektriske løsninger og sikkerhets- og automasjonssystem til Golar LNGs tidligere LNG-fartøy ”Golar Hilli.” Fartøyet skal konverteres til et FLNG-fartøy (Floating Liquefied Natural Gas).

I følge selskapet skal Kongsberg Maritmes teknologi danne basisen til det integrerte styrings- og sikkerhetssystemet (ICSS) for det nye FLNG-fartøyet. I tillegg til å levere automasjons- og styringssystemene skal Kongsberg Maritime levere engineering-tjenester for integrering av leveransene fra de ulike leverandørene, og støtte installasjon og idriftsettelse av de leverte systemene. Videre skal Kongsberg levere den elektriske løsningen, inkludert høy- og lavspennings fordelingstavler og transformatorer – så vel som design, brukerdokumentasjon, og elektriske analyser.

– Vi er veldig stolt av å ha blitt valgt som en hovedleverandør til «Golar Hilli.» I likhet med mange av våre seneste kontrakter inkluderer avtalen på «Golar Hilli» omfattende leveranse av maskinvare, programvare og system engineering-ekspertise, sier Stene Førsund, Executive Vice President Global Sales and Marketing i Kongsberg Maritime.

 

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger