Signerte global avtale med Seadrill

Maersk Training skal drive sikkerhets- og teknisk opplæring av Seadrill-personell. (Foto: Maersk)
Publisert 9. juni 2015

Seadrill har valgt Maersk Training til å levere sin Well Control -trening globalt under akkreditering av The International Well Control Forum (IWCF).

Avtalen, som ble signert 1. juni og offentliggjort 9. juni, vil omfatte mer enn 2000 assisterende borere, borere, toolpushers, installasjonsledere, tårn- og subseaingeniører når de trenger å fornye sin brønnkontroll-sertifisering. Det vil gi Seadrill en standardisert treningsprosess, som tidligere involverte mer enn 27 skoler, og sørge for økt sikkerhet og ytelse, melder Maersk.

– Denne sentralt administrerte tilnærmingen til opplæring, kontinuerlig forbedring og akkreditering av våre mannskaper, vil tillate oss å sette standarden i brønnkontrollopplæring. Dette er en reell game changer. Ingen andre i bransjen gjør noe som dette, og det befester vår posisjon som en ledende aktør, sier David Gouldin, Boring og brønn Control Manager for Seadrill.

Har doblet
Maersk Training har doblet både omsetning og antall treningssentre de siste tre årene. De tilbyr nå opplæring lokalt på ”verdensklasse” treningsanlegg i ti av de globale maritime- og oljeproduksjonsknutepunktene i verden. I år har de også inngått avtaler om å levere opplæringstjenester til BP og Transocean.

– Vår raske vekst gjenspeiler olje- og gassindustriens push for bedre ytelse og fokus på sikkerhet og effektivitet, sier Maersk Training konsernsjef Claus Bihl.

Maersk Training har siden 1978 vokst fra i hovedsak å gi opplæring for selskaper i Maersk Group, til nå å betjene både privatpersoner og store selskaper innen maritim, vind og olje & energi. Filosofien er at borere trenger å bli trent av instruktører som har operativ erfaring og kjenner realitetene i sitt arbeidsmiljø. Selskapet gjennomfører opplæring for mer enn 100.000 dagsverk i året og har noen av verdens mest avanserte simulatorer.

Finansielle detaljer i avtalen er ikke offentliggjort.

 

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger