Publisert 18. juli 2007

En regjering med KrF, Venstre og Sp er helt urealistisk i flere tiår framover, mener tidligere Sp-statsråd Marit Arnstad og partiets tidligere generalsekretær Steinar Ness.

NTB

– Sentrum som regjeringsalternativ er i dag uten politisk kraft og uten realisme. Venstre har aldri ivret for sentrum, og KrF har aldri gått inn for sentrum som regjeringsalternativ med kraft og tyngde. Sp får god politisk uttelling i den regjeringen partiet nå deltar i, skriver Arnstad og Ness i en kronikk i Dagsavisen.

Det har vært to regjeringer i Norge med KrF, Sp og Venstre de siste tretti årene. Den siste var Kjell Magne Bondeviks første regjering fra 1997-2000.

Da sentrumspartiene gikk på en valgsmell ved valget i 2001, brøt samarbeidet sammen. KrF og Venstre dannet regjering med Høyre. Dette mener Sp-erne har ødelagt sentrum som regjeringsalternativ.

I innlegget spår Sp-erne at Venstre og KrF vil gå hver sin vei.
– Vi spår at KrF og Venstre vil skille lag i årene som kommer. Dersom KrF kommer i vippeposisjon etter valget i 2009, vil de trolig ikke satse på høyresiden slik de gjorde i 2001. Vi vurderer det slik at KrF da vil velge dagens regjering framfor en regjering dominert av Høyre og Frp, skriver Arnstad og Ness.

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger