Publisert 15. januar 2007

Sterke krefter i regjeringspartiene gjør felles front for å endre sentrale deler av fusjonen. Det er motstand mot Eivind Reiten som styreleder.,
Ifølge Dagens Næringsliv jobber sterke krefter i regjeringspartiene Arbeiderpartiet og SV for å stanse at Hydro-sjef Eivind får styrelederjobben i det nye Statoil.

Samtidig vil de endre sentrale deler av fusjonen mellom de to selskapene. Ifølge avisen er bildet klart om at politikerne ønsker en helt annen innflytelse på fusjonen enn det de to selskapene har lagt opp til.

Rødgrønne politikere krever blant annet innflytelse i navn- og lokaliseringsdebatten. Flere ønsker at Statoil-navnet bør beholdes, og det er sterk motstand mot å legge ledelsen av Statoil internasjonale virksomhet til Oslo.

Flere av de sentrale politikerne ønsker ikke å gå ut offentlig nå med sine synspunkter. Andre sier klart fra i dag:
– Det finnes helt klart andre kandidater til styreledervervet som egner seg bedre enn Eivind Reiten. Reiten har i mange sammenhenger motarbeidet den politikken det rødgrønne politiske flertallet i Norge står for. I valgkampen uttrykte han motstand mot et rødgrønt regjeringsalternativ. Nå må ikke regjeringen gå i samme felle som da de ønsket Johan Fr. Odfjell som styreleder for Statoil; å velge en styreleder fra «gutta boys», som har skodd seg godt på gode lønns og opsjonsavtaler og står for holdninger som er i strid med en rødgrønn politikk, sier SVs Hallgeir Langeland til avisen.

Oljedirektør Gunnar Berge advarer mot å svekke oljemiljøet i Stavanger

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger