Total skal avgrense Nordsjø-funn

Publisert 28. januar 2014

Vil jakte tilleggsreserver til Garantiana til våren.,Total E&P Norge har søkt om tillatelse til operasjonlelle utslipp i forbindelse med boring av lete- og avgrensningsbrønn 34/6-3S (Garantiana), samt sidesteget 34/6-3A i lisens 554 .

LES OGSÅ: Bekrefter olje i Garantiana

Brønnen 34/6-3 S Garantiana 2 er lokalisert i lisens PL 554 i den nordlige delen av Nordsjøen, ca 185 km nordvest for Bergen. Vanndypet i området er ca 393m. Nærmeste felt er Visund som ligger ca 20km sørvest for Garantiana 2. Korteste avstand til kystlinje er 97 km og korteste avstand til fastland er 118 km.

Hovedformålet med lete- og avgrensningsbrønnen er å evaluere oljefunnet i Cook formasjonen som ble funnet med brønn 34/6-2 S . Det vil bli foretatt brønntest for å påvise at det er forbindelse mellom volum ved Garantiana 2 . Det vil tas ut 2 kjerneprøver fra Cook-formasjonen for å evaluere reservoaregenskapene i hydrokarbonførende lag. I tillegg vil brønnen gjøres dypere for å undersøke om det finnes hydrokarboner i Statfjord-formasjonen. Wireline logging og VSP vil bli kjørt for å vurdere høyden, for å redusere og for å gi kunnskap om reservoaregenskaper, både i hydrokarbon- og vannførende lag. Formasjonstrykkmålinger samt prøvetaking av væsker vil bli utført, både i hydrokarbonførende og vannførende lag, for å best kunne modellere væskenes oppførsel i reservoaret. For å oppfylle disse målene, vil brønnen bores til minst 100m under laveste væskekontakt.

Tidligst forventet oppstart for aktiviteten er satt til begynnelsen 2014. Boreoperasjonen skal utføres med semien «Leiv Eiriksson».

Total er operatør i PL 554 (40 prosent), med partnerene Det norske (20 prosent), Bridge Energy (20 prosent) og Svenska Petroleum Exploration (20 prosent)

Fått med deg disse sakene?

+

11 letebrønner i sokkelens nye «hotspot» – nå er kampanjen i gang

+

154 brønner skal plugges de neste fem årene – disse kampanjene kommer

+

Girer opp letingen i Barentshavet – opptil ti brønner skal bores i år

+

Odfjell-toppen: – Vi er i starten av en langvarig oppgangsyklus

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger