Tre feltnære funn på tre måneder

Publisert 11. november 2013

– Dette gir oss muligheten til å forlenge levetiden på våre installasjoner, sier Statoils letedirektør.,Tidligere i dag annonserte OD at Statoil fant olje i letebrønn 6407/8-6 og 6407/8-6 A Snilehorn i PL 348/348B. De foreløpige anslagene ligger på mellom 55 og 100 millioner fat utvinnbar olje, og det er snakk om lettolje av høy kvalitet.

– Vi er godt fornøyd med resultatene av vårt leteprogram i feltnære områder i Norskehavet i år. På tre måneder har vi gjort tre nye funn (Snilehorn, Smørbukk Nord , Svale Nord , red.) i områdene rundt Norne, Åsgard og Njord, og har påvist totalt 86-166 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter i de tre brønnene. Dette er fat av høy verdi som gir oss muligheten til å forlenge levetiden på våre installasjoner, sier letedirektør for norsk sokkel i Statoil, Gro G. Haatvedt.

Kan få direktetilknytning til Njord

Snilehorn-brønnen ligger drøyt 15 kilometer nordøst for Njord-feltet, og en tilknytning til dette er derfor naturlig ved en utbygging.

– En fremtidig utbygging av Snilehorn-funnet vil mest sannsynlig være via produksjonssystemet på Hyme til Njord, eller som en direkte tilknytning til Njord-plattformen, sier direktør og feltansvarlig for Njord, Arve Rennemo.

Brønnresultatene fra Snilehorn gir også ny informasjon om Haltenbanken-området på grunt vann i Norskehavet, og indikerer at det kan være et interessant oppfølgingspotensial i området. Letedirektør Haatvedt utelukker ikke flere brønner.

– Dette er trolig første gangen det er påvist hydrokarboner i Grey Beds-formasjonen i denne delen av Norskehavet. Dette vil bli bekreftet ved videre analyser av dataene og kan innebære ytterligere letemuligheter i dette området, sier hun.

Statoil er operatør i PL 348/348B , med en eierandel på 35 prosent. Øvrige rettighetshavere er GDF Suez Norge (20 prosent), E.ON Norge (17,5 prosent), Core Energy (17,5 prosent), Faroe Petroleum Norge (7,5 prosent) og VNG Norge (2,5 prosent).

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger