Publisert 18. oktober 2007

Kristelig Folkepartis nestleder Dagrun Eriksen er skeptisk til å legge ned embetet som bistandsminister og la bistand bli en del av Miljøverndepartementets oppgaver.

NTB

Arbeiderpartiets Karin Yrvin mener at en sammenslåing vil komme både miljø og bistand til gode.

KrF har bistand som en av sine kampsaker og sto i bresjen for å få opprettet et eget departementet for utviklingshjelp i 1984. Reidun Brusletto fra KrF ble da også den første bistandsministeren. I 1990 ble det daværende Departementet for utviklingshjelp slått sammen med Utenriksdepartementet, men med en egen statsråd for bistand.

Eriksen er redd for at bistanden vil bli overskygget av miljøsaker dersom Erik Solheim (SV) får ansvaret både for utvikling og miljø.
– Det er bedre med to statsråder. Da blir det lettere å profilere både miljø og bistand som egne saksområder. Derfor er det viktig at bistand fortsetter som eget område med eget budsjett, sier Eriksen til NTB.

– Dersom det er riktig at bistand og miljø slås sammen, er det svært positivt. Miljø- og fattigdomsproblematikken er to sider av samme sak, sier Yrvin il NTB.

Hun viser til arbeidet med en ny Kyoto-avtale og betydningen av å få de fattige landene med på en forbedret avtale.
– Vi klarer ikke å få disse landene med uten samtidig å erkjenne at vi må plukke opp noe av regningen for at de fattige landene skal bli med å ta ansvar for klimaet, sier Yrvin.

Hun mener at én statsråd for miljø og bistand vil gjøre denne dimensjonen tydelig. Yrvin frykter ikke at det ene vil overskygge det andre fordi utfordringene etter hennes mening henger sammen.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger