Statoil får bruke Maersk-rigg på Gina Krog

Maersk Integrator (Foto: Maersk Drilling)
Publisert 16. juni 2015

Statoil har fått Ptils tillatelse til å bruke «Maersk Integrator» på Gina Krog-feltet.

Riggen, som er en av verdens største jackuper, skal bore og komplettere nye produksjonsbrønner på feltet. Den ble levert av Keppel Shipyard i Singapore i 2014, og døpt 14. februar i år.

Jackupen har en benlengde på 206,8 meter og er utviklet for operasjoner i Nordsjøen, i vanndybder opp til 150 meter. Riggen opereres av Maersk Drilling Norge AS.

«Maersk Integrator» har tidligere fått Ptils samsvarsuttalelse (SUT). Gyldigheten til samsvarsuttalelsen forutsetter at Maersk Drilling Norge AS sikrer at riggen og relevante deler av selskapets organisasjon og styringssystem blir vedlikeholdt, for å oppfylle vilkårene som er fastsatt i Ptils vedtak.

I en fireårig kontrakt med Statoil

April 2015 ble «Maersk Integrator» fraktet til Stavanger, hvor den startet sin fire års kontrakt med Statoil, som skal bruke riggen for produksjonsboring i Gina Krog-feltet i norsk sektor av Nordsjøen.

Gina Krog, som opprinnelig var et mindre gassfunn like nord for Sleipner, er et felt som har vært vurdert bygget ut ved flere anledninger siden det ble funnet i 1974.

Da det ble påvist olje og gass i nabostrukturen Gina Krog Øst (tidligere Dagny) i 2007, ble landskapet rundt Gina Krog (tidligere Dagny) vurdert på nytt. Videre avgrensning i perioden 2008 til 2011 konstaterte sammenheng mellom Gina Krog og Gina Krog Øst og betydelige oljemengder under hele strukturen.

Utviklingen av Gina Krog blir blant Statoils nye store utbygginger med antatt 225 millioner fat olje- og gass.

Statoil Petroleum AS er feltets operatør med en eierandel på 58,7 prosent. Partnere er Total E&P Norge AS med en eierandel på 30 prosent, PGNiG Upstream International AS med 8 prosent og Det norske oljeselskap ASA med 3,3 prosent.

Gina Krog jacket

Gina Krog-feltet

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger