UK-kontrakt gir arbeid i Gulen og Oslo

"Lewek Express" skal legge rørene som EMAS i Gulen skal lage for Aviat-feltet i britisk nordsjø. (Foto: EMAS AMC)
Publisert 15. juni 2015

EMAS AMC, subsea-divisjonen i EMAS, er tildelt en NOK 280 millioners (USD 36 millioner) kontrakt for legging av stive rør på Apaches Aviat-felt i britisk sektor av Nordsjøen. Kontrakten er tildelt under selskapets treårige rammeavtale med Apache for offshore     konstruksjonstjenester i UK.

Gir aktivitet i Gulen og Oslo
Kontrakten omfatter prosjektledelse, detaljert engineering, anskaffelse og installasjon av 23.2 km stive rør og installasjon av 24 km kontrollkabler, fleksible stigerør, spoler og strukturer, samt undersøkelse, dykking og forhåndstesting. I prosjektgjennomføringen vil EMAS AMC benytte EMAS Marine Base i Gulen i Sogn og Fjordane for fabrikasjon av 24 km stive rør, og selskapets rørleggingsfartøy ”Lewek Express.”

Prosjektledelse og engineering vil starte umiddelbart, og dette arbeidet vil bli ledet fra EMAS AMCs Oslo- kontor.

Gjennom en samarbeidsavtale er selskapet Harkand partner og ansvarlig for arbeidene knyttet til dykking og undersøkelser på Aviat-prosjektet. Offshoreoperasjonene er planlagt for gjennomføring i 2015.
– strategisk viktig avtale
– Vi er glade for å offentliggjøre denne strategisk viktige avtalen med Apache. Tildelingen er et godt eksempel på EMAS AMCs tilbud av offshore konstruksjonstjenester i Nordsjøen, med hensyn til både kompetanse, skip og infrastruktur. Vi har et godt samarbeid med Apache, og ser frem til prosjektplanlegging og –gjennomføring i henhold til de høyeste HMS- og industristandarder, sier Svein Haug, Regional Head ved EMAS AMCs Oslo- kontor i en melding.

– EMAS AMC har infrastruktur, ingeniørkompetanse og fartøykapasiteter for kompleks rørlegging, legging av kontrollkabler og subsea installasjonsarbeid. Aviat-prosjektet for Apache bekrefter vår posisjon i Nordsjøen og mulighetene som oppstår under vår rammeavtale med dem i regionen, sier Haug.

Siste fra forsiden

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger