Utsetter Barentshav-brønn

Publisert 15. januar 2014

Statoil utsetter Enis-boringen nok en gang.

Operatøren, som opprinnelig skulle boret brønnen i månedsskiftet oktober/november 2013, for siden å f orskyve boringen til etter Johan Castberg -kampanjen , har utsatt på ny. Denne gangen er boringen utsatt til september 2014.

I den opprinnelige planen skule Ensis vært boret av North Atlantic Drilling-riggen ”West Hercules,” så snart denne var ferdig med letebrønnene i Johan Castberg-området. Også dette har blitt kansellert, og så langt har ikke operatøren sagt noe om hvilken rigg de nå vil bruke.

Ensis ligger om lag 42 km fra nærmeste fastland som er Knivskjellodden i Nordkapp Kommune, og skal bores i utvinningstillatelse PL 393B . Vanndypet hvor brønnen skal bores er 294 m MSL.

Formålet med letebrønn 7125/4-3 er å påvise hydrokarboner i Knurr formasjonen. Et sekundært formål er å undersøke om det er kommunikasjon med Nucula brønnene ( 7125/4-1 og 7125/4-2 ). Reservoartrykket estimeres til å ligge rundt 98 bar, og reservoartemperaturen ca 31 °C. Forventet oljetype på Ensis er Goliat Realgrunn. Operasjonen er estimert til å ha en varighet på 34 døgn, inkludert permanent plugging.

Statoil er operatør i PL 393B med en eierandel på 50 prosent. Partnere er ENI Norge AS med 30 prosent, og Petoro med 20 prosent.

Siste fra forsiden

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger