Publisert 11. januar 2007

Regjeringen skal presentere en proposisjon om fusjonen mellom Statoil og Hydro allerede i mars. Det er langt tidligere enn de to selskapene har lagt opp til.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen har uttalt at regjeringen vil gjennomgå alle enkeltheter i fusjonen innen proposisjonen oversendes Stortinget i mars. Før dette vil regjeringen orientere styrene i to selskapene om sitt syn.

Proposisjonen skal ifølge Dagens Næringsliv drøfte fusjonens konsekvenser for norsk oljevirksomhet, og hvilke tiltak myndighetene må gjennomføre for å sikre fortsatt konkurranse og teknologiutvikling på sokkelen.

Enoksen bekreftet i gårsdagens spørretime i Stortinget at spørsmål som selskapsnavn og lokalisering av kontorer også vil bli behandlet.

Statoil og Hydro har sagt de skal presentere fusjonsprospektet i mai, en måned før de planlagte ekstraordinære generalforsamlingene.

Ledelsen i selskapene har gitt uttrykk for at de må få jobbe i fred med fusjonen, og styreleder Jan Reinås i Hydro har understreket at spørsmål som er avklart i fusjonsavtalen ikke kan tas opp på nytt. Det omfatter både beslutningen om at selskapet skal få et nytt navn, og hvor kontorene skal ligge.

Stortinget skal behandle proposisjonen før generalforsamlingene avholdes.

Se også:
Alle mot Enoksen i Stortinget

Siste fra forsiden

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger