Vestbase med ytterligere nedbemanninger

Vestbase (foto: vestbase.com)
Publisert 24. juni 2016

Vestbase har i allmøter gitt varsel til sine ansatte om at bedriften planlegger ytterligere nedbemanninger som følge av en krevende markedssituasjon, skriver selskapet i en pressemelding.

Det er gitt varsel om oppsigelser som omfatter mellom 35 og 40 stillinger ved logistikkavdelingen i Kristiansund. Oppsigelsene vil ha virkning fra 1. september 2016.
Vestbase vil sette i gang møter med tillitsvalgte, samt drøftingsmøter med de enkelte berørte fortløpende.

– Vi har tidligere gjort endringer i våre tekniske tjenester, nå blir logistikkavdelingen rammet. Vi har også en fortløpende vurdering av administrasjon og ledelse. Ingen er «beskyttet», sier administrerende direktør Alf Dahl til Tidens Krav.
– Hele næringen er i omstilling, men vi må nærme oss bunnen nå. Det er et dårlig signal å gi, både til de berørte og til regionen. Men vi må ha to tanker i hodet samtidig: Vi må omstille oss. Men vi å også være rigget for nye oppturer fra 2018, sier Dahl.

Bedriften opplyser i pressemeldingen at det har vært en betydelig reduksjon i bemanningen siden høsten 2015, gjennom avvikling av innleieforhold, frivillige sluttavtaler og oppsigelser.

Tilpasninger til et lavere aktivitetsnivå og en mer krevende markedssituasjon innebærer at alle deler av virksomheten til Vestbase blir evaluert. Det utelukkes ikke at nye nedbemanninger kommer.

Venter fortsatt lav aktivitet
Vestbase vurderer at de neste to årene kommer til å bli svært krevende. På lengre sikt ser situasjonen betydelig bedre ut, med økt aktivitet i leteboring og flere store utbygginger på trappene.
– Vi er derfor nøkterne optimister i forhold til et mer langsiktig perspektiv for vår egen aktivitet og utviklingen i Norskehavet, sier adm. dir Alf Dahl i pressemeldingen.

 Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger