Publisert 24. oktober 2007

Det hvite hus har foretatt omfattende redigering av et vitnemål som ble gitt om de helsemessige konsekvensene av klimaendringene, sier kilder som kjenner dokumentene.

NTB

Doktor Julie Gerberding, som er direktør for USAs Senter for sykdomskontroll, fortalte under en høring i Senatet tirsdag at klimaendringene ventes å få store helsemessige konsekvenser for amerikanerne.

Men det skriftlige referatet snakket mest om senterets forberedelser og svært lite om de helsemessige konsekvensene. Bare under spørrerunden beskrev hun noen av sykdommene som kan ventes.

Det var langt mer informasjon om konsekvensene i utkastet til vitnemålet som ble sendt til Det hvite hus på forhånd. Dokumentet ble redusert fra 14 til fire sider.

Blant bolkene som ble tatt ut av dokumentet, var opplysninger om hvor mange mennesker som ventes å kunne bli syke, og det vitenskapelige belegget for hvilke sykdommer som kan ventes som følge av høyere temperaturer og stigende havnivå.

Senator Barbara Boxer ber Bush-administrasjonen om straks å offentliggjøre den fullstendige rapporten fordi velgerne har rett til å vite alle fakta om de alvorlige trusler som klimaendringene utgjør.

Siste fra forsiden

Har satt Eldfisk Nord i produksjon

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger